Om HVAM
Respekt og forståelse for den kontekst byggeriet placeres i og anvendes til, kombineret med visioner, solid kvalitet, funktionalitet og æstetik, er kendetegnet for, hvordan vi løser opgaven.
Hvem er vi?
Ved HVAM har vi stort fokus på at sikre, at byggeprojektets ideer og visioner bliver opfyldt i det færdige byggeri. Vi prioriterer det arkitektoniske udtryk, funktionelle og bygbare løsninger med øje for bygherres krav, visioner og behov.
HVAM Arkitekt & Ingeniørkontor A/S blev grundlagt i 1984 af Egon Løgsted. De første 36 år holdte virksomheden til på Rydevej nær byen Hvam, som tegnestuen er opkaldt efter. Et navn der peger på HVAM som en lokal og nærliggende samarbejdspartner.
Med næsten 40 års erfaring, er ethvert byggeprojekt i sikre hænder med HVAM som byggeteknisk rådgiver. Vi er hele tiden opdateret på den nyeste viden samt klar til nutidens og fremtidens udfordringer.
Vi er på én gang et hold af individualister og et sammentømret team med et fælles mål. Vi fokuserer på detaljerne igennem hele byggeprocessen – fra den arkitektoniske vision til beslutningerne om valg af løsninger og materialer og til selve byggeprocessen, hvor tilsyn og byggestyring sikrer, at den forventede kvalitet og funktion afleveres til bygherren.
Smuk arkitektur siden 1984.
3.500+ byggeprojekter i hele landet.
Bygherrerådgivning
Skitseforslag
3D visualisering
Projektering
Rådgivende Ingeniørbistand
Certificeret brandrådgivning
Miljøpåvirkning – LCA beregning
Frivillige Bæredygtighedsklasser
Energirammeberegning
Bygge- og økonomistyring
Aflevering og manglegennemgang
1- og 5 års eftersyn
Vi er bygherres betroede, loyale rådgiver på projekterne og vil bistå med rådgivning fra de første spæde idéer til aflevering af et færdigt byggeri.
Vi bestræber os på, at sikre helhedsorienterede, langsigtede og bæredygtige løsninger til både private såvel som offentlige kunder.
Skitseforslaget er selve grundstenen til jeres fremtidige projekt. I forbindelse med skitseforslaget foretages en grundlæggende analyse af grundens potentiale ift. sol, dagslys, vind, ankomst samt ophold og der afholdes et brugervenligt, konstruktivt dialogmøde med bygherre omkring ønsker, krav og behov. Derfra opstartes skitseringsproces, hvor der tegnes på projektets første og indledende streg, med placering på grunden, og den overordnede ruminddeling af funktioner, implementering af bygherres vision. I denne proces bestræbelser vi os på at få vendt alle sten for den optimale løsning for Jer.
Skitseprojektet består af 3D visualiseringer, målfaste planer samt evt. udvalgt principsnit og facader.
Selve skitseforslaget henvender sig i særdeleshed til Jer som bygherrer.
Materialet kan anvendes til indhentning af et prisoverslag fra en god hovedentreprenør og den videre dialog med bank/realkredit.
3D visualiseringer er mere end blot et par 3D billeder. Tegnestuen skitserer skitseforslaget i 3D som et værktøj til forståelsen af rumlighederne, arkitekturen og kompositionerne af elementerne i projektet.
3D visualisering anvendes ligeledes, som et værktøj for tilpasning af projektets nærmiljø.
I skitseringsfasen kan bygherre få mulighed for at gå igennem projektet i den fysiske 3D model her på tegnestuen. Dette giver bygherre en bedre forståelse af form, rumlighederne og selve logistisken.
Tegnestuen arbejder inden for et bredt felt af forskellige bygningstypologier, hvor vi har stor erfaring inden for flere af byggebranchens typologier. Dette giver en stor alsidighed her på tegnestuen med et arbejdsmiljø, hvor der arbejdes på både om- og tilbygninger, erhvervsbyggerier, sommerhuse og bolig samt bebyggelser inden for læring, fritid og kultur. Nye erfaringer og viden fra de forskellige typologier kan inddrages i andre, som medvirker til en intern konstruktiv udvikling.
Projektering er en yderligere detaljeringsgrad af skitseforslaget, hvor selve projektet skrues sammen ift. konstruktioner, brand, lovkrav, mm. Vi bestræber os på, at levere et bygbart materiale, hvor de arbejdsprocesser som entreprenøren udføre, indtænkes.
Projekteringen varetages af bygningskonstruktører, hvor størstedelen har en håndværksmæssig baggrund fra byggebranchen. Der projekteres både i 2D og 3D, alt efter projektets kompleksitet og krav.
Ingeniørprojektet kører sideløbende med projekteringen i de forskellige faser. Tegnestuen har egne konstruktionsingeniører, som bistår med rådgivning, statiske beregninger, og konstruktionsbeskrivelse, hvilket giver en større synergi i en mere dynastisk proces i udarbejdelse af projektet, da ingeniøren er med tidligt i processen.
Vi udfører supplerende materialer til certificeret statiker, hvis konstruktionsgrundlaget er KK2 eller højere.
Brandprojektet kører sideløbende med projekteringen i de forskellige faser. Tegnestuen har egne certificerede brandrådgivere, som bistår med rådgivning, brandplaner og brandbeskrivelser inden for brandklasse 2 “BK2”, hvilket giver en større synergi i en mere dynastisk proces i udarbejdelse af projektet, da brandrådgiverne er med tidlig i processen.
Vi udfører supplerende materialer til certificeret brandrådgiver ved brandklassen BK3 eller højere.
En LCA (Livscyklus analyse) er en beregning af miljøaftrykket af et komplet byggeri igennem hele dets levetid – fra indvinding af råmaterialer og produktion af materialer, brugsfasen (bygningsdriften) til endt levetid samt potentialet for nyttiggørelse og genanvendelse.
Løbende bliver kravene til LCA skærpet inden for en kort år række. Ved HVAM holder vi os opdateret om disse krav og betydningen de har for jeres byggeri.
DGNB er en certificeringsordning målrettet bygninger og byområder. Systemet bygger på den helhedsorienterede tilgang til bæredygtighed (FN’s definition) med de tre hovedpunkter: social-, økonomisk- og miljømæssig bæredygtighed. Tegnestuen er erfaring med at udføres selve arkitektdelen for at opnå et certificeringsniveau efter bygherre ønske.
Bæredygtighedsklassen har i et bredt perspektiv fokus på bæredygtighed, både på byggematerialer, opførelse, vedligeholdelse, drift og indeklima samt potentialet for genbrug og genanvendelse ud fra et livscyklusperspektiv. Der ses således på alle faser i byggeriets livscyklus ud fra et samlet hensyn til både de miljø- og klimamæssige, sociale og økonomiske forhold.
En energirammeberegning og varmetabsberegning er en udregning, som dokumenterer byggeriets samlede energibehov, så kravene i det gældende bygningsreglement kan dokumenteres, når det er færdigbygget. En bygning må ikke forbruge mere end gældende bygningsreglement tillader.
Denne beregning indgår også i energimærket, som gives når bygningen er færdigbygget.
Jf. bygningsreglementet, så skal byggerier, der er ulovlig udført, lovliggøres.
Tegnestuen har stor erfaring med rådgivning omkring lovliggørelser af ulovligt byggeri uanset størrelse og omfang.
Hvert lovliggørelsessag kan være meget forskellige fra hinanden, så tag fat på os til en snak omkring jeres konkrete problematik.
Tegnestuen udarbejder drift og vedligeholdelsesplaner af små og større byggerier både inden for brand og kompetencer/Installationer i byggeriet.
Tegnestuen har stor erfaring med at køre bygge- og økonomistyring for både mindre og større komplekse byggeprojektet.
Vi fungerer som jeres “mand” og sikrer, at byggeriet udføres som aftalt. Foruden en konstruktiv rådgivning i byggefasen består et tilsyn også af kontrol, sikkerhed og økonomistyring, således at der rent faktisk benyttes de materialer og de løsninger der er anvist, og kan spare jer for dårlige konstruktioner eller dårligt udført arbejde. Oftest viser det sig, at være en god investering.
Alternativt udfører I selv byggemøder, økonomi mm. og benytter os som konsulent i det omfang, der er behov for.
I forbindelses med byggeperiodens afslutningen, foretages der en mangelgennemgang af byggeprojektet i samarbejde med bygherre, entreprenøren og os, som byggeteknisk rådgiver. Denne minutiøse gennemgang af byggeriet for fejl og mangler bliver afholdt ca. 7-14 dage før aflevering alt efter projektets omfang og størrelse. Denne dato er kendt for alle partner og beskrevet i den overordnet tidsplan for byggeriet.
Eventuelle fejl og mangler dokumenteres og udbedres således projektet kan stå klar og helt skarp ved selve afleveringen
Når projektet er afleveret kan tegnestuen udføre eftersyn af færdigt byggeri. Ifølge aftale fra projektstart, kan der foretages 1 års og/eller 5 års eftersyn. Selve eftersynet foretages sammen med bygherre, den udførende og en af vores erfarne bygningskonstruktører.
Projekter
Har du brug for hjælp, rådgivning eller bistand?
Mads Winter Løgsted
Civilingeniør og indehaver
Skriv til mig